RICOTTOVÉ LÍVANCE S POMERANČOVOU KŮROU

Je tu začátek nového roku, a určitě se spousta Vás pustila do zdravého životního stylu. Mám pro Vás krásně nadýchané lívance. 


 

INGREDIENCE :

  • 150 g hladké mouky
  • 2 a 1/2 lžičky kypřicího prášku
  • 70 g třtinového cukru
  • 230 g ricotty
  • 250 ml mandlového mléka (můžete použít i ovesné, sójové, plnotučné..)
  • 1 lžíce pomerančové kůry
  • 2 vejce (bílky a žloutky použijeme zvlášť)
  • GHÍ máslo

POSTUP :

Mouku s kypřícím práškem prosejeme a promícháme s cukrem. Přidáme ricottu, mléko, kůru a žlutky a opět promícháme. 

Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho přimícháme do těsta.

Pánev si rozehřejeme na středním stupni (ohni) a vytřeme máslem. Lžící nabereme těsto a tvoříme z toho malé lívanečky. Opékáme 2 - 3 minuty z obou stran.

Lívance jsem podávala s nízkotučným tvarohem, hroznovým vínem nakonec polité lesní směsí.

Přeji Vám dobrou chuť 

S láskou V.


Komentáře